понеделник, 28 септември 2015 г.

Закъснял репортаж

Снощи се върнах от 6-тата среща на крафтъри, организирана от "Картичкофурии". 
За там пътувахме сериозната Добричка група, представена от моя милост, Ася и съпруг и Линда, моята английска приятелка. Срещата продължи ден и половина, но на мен ми се сториха няколко часа...
Поли Христова и Меги бяха направили прекрасни картички за всяка от нас, но кой да се сети да снима?! То бяха прегръдки и сладки приказки... Посрещнаха ни с две невероятно вкусни питки. Христина Гуглова ги беше направила за нас. Към обед ги уважих подобаващо, но в началото като една възпитана дама само се усмихвах, в очакване на момента, в който няма никой да ме гледа колко пъти ще си отчупя ;)
И така започнахме в събота около 11 с представяне. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Щандове имаха три магазинчета b-wow.net с представител Бо. Получихме подаръчета от нея. Моето беше едно много сладурско букетче цветчета с метална висулка. Благодаря, Бо!
  
 http://migito.com , представен от Меги и чаровните ѝ деца и "Работилничка Мечтатели" - семейство Ели и Сашо.
 Не видях дали някой беше донесъл нещо за продан на базара, но АТС-та се разменяха.
 
 Тук изненадах Ели и тя роптае, че я снимам без предупреждение, та затова изглежда малко сърдита. Всъщност е много усмихната, търпелива към всеки и изчерпателна в отговорите на задаваните въпроси. Тук показа няколко продукта, които използва, за да направи микс медийна коледна картичка с декупаж на салфетка върху перлен картон.

 

 
 Това вече е демонстрация на техниката "Изонит" или бродерия върху картон. Представя я Ася от Добрич. Очаквах да е много пипкаво и да става бавно, но всъщност се оказа лесно и интересно.
 
 
  Тук Ели показва един нов за мен продукт, който след нанасяне се напуква.

 
После започна играта с размяна на материали за картичка. Моя пакет с малко шмекеруване изтегли дружката ми Линда, а на мен се падна един наистина огромен пакет от Валентина.
Аз разбира се правих картичка и забравих да снимам, но забавата беше наистина голяма. Някъде по това време пристигна друга моя дружка от Търново, запален ентусиаст без абсолютно никакъв опит с хартийките - Кремена. Докато ние съсредоточено лепихме, рязахме и гласихме картичките си, тя понапазарува първите си крафт материали. Добре дошла в клуба, мила Креми ;)
Следва моята демонстрация на картичка и микс медия техники. Бях приготвила две картички и материали за направата им. Едната беше картичката с жълъда, а другата, "египетската" още не съм я показвала, защото е за предстоящото предизвикателство при LTSC. Момичетата решиха, че искат "египетската" картичка и заедно я направихме.  Показах завидни умения в шпакловането на картонен лист с гесо, както и смесването на три цвята джелатос, за постигане на желания цвят за фон на картичката. Показах пълното си неумение да ползвам тример (то не е ли гилотинката от любимия Лидл, не ми го хвали), както и способност да разпределям задачи и отговорности. После казаха, че съм водила демонстрация, нищо подобно! Момичетата си направиха картичката! Аз само показвах как не се лепи тишу с разредено лепило. Добре, че беше Деси, да ни напомни, че сухото лепило е класиката, която не трябва да забравяме. ;) Позабавлявахме се, мисля.

 
 

 
 После дойде време за вечерята. Тук вече телефонът ми беше останал без батерия и нямам нито една снимка, но вие можете да си представите веселбата и танците. Имаше подготвена програма с няколко игри и томбола с награди.
В 10 на другата сутрин залата беше отново отворена и няколко нетърпеливо-очакващи забавата момичета ме посрещнаха с въпроса: "Айде! Започваме ли?" И започнахме да правим принтове с gelli plate. Някъде към обед се сетих, че Меги щеше да показва как се работи с печати... Може и да е показвала, но аз не видях.
Моята английска приятелка Линда също донесе своето желе. Е, аз показах как се работи с валяка и колко боичка се слага на желето. Показах и подръчните средства, с които се получават много интересни шарки. Предоставих материалите и два пакета с принтерен картон и забавата започна.

 
  
Някои от принтовете послужиха за основа на арт-журнални странички, 
   
а други бяха определени като особено интересни. Например тези, на които чистихме валяка :)
Следващата снимка е най-любимата ми от всички, които успях да направя. Мария CAS се е омазала тотално. Принтът ѝ представлява невероятна синя прелест в няколко нюанса. Тук опитва да нанесе жълта акрилна боя с четка през шаблон, докато не откри тампона с дръжка :) 

Аз разбира се, докато прелитах от маса на маса и от принт на принт не успях да направя обещаната втора страничка за бебешкото предизвикателство на Картишок-а, но затова пък момичетата понаправиха няколко, а други отнесоха да довършват в къщи.
За малко да забравя! Имам си нова страничка на морска тематика. Моите нови приятелки Кали и Ради ми нарисуваха гръцки медузи и рибки. Не са ли прекрасни?! 

 
 Може и да забравям да спомена нещо. Хм, като се замисля, момичетата бяха по-малко от тези на предната среща, но пък преживяването беше много запомнящо се, зареждащо и просто невероятно! Не знам дали бях по-щастлива докато правех нещо с ръцете си или докато виждах удоволствието на лицата им при новия принт, защото уверявам ви, всеки беше уникален и изненадващ(понякога даже приятно). 
оставам ваша:

2 коментара:

  1. Благодаря ти, Иренка за подробния и весел репортаж. Изглежда, че много добре сте се забавлявали и бая сте поработили. Жалко, че не успяхме да се видим и да помацаме заедно, но нищо - другият път :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за репортажа, Иренка! Добре сте се забавлявали!

    ОтговорИзтриване