петък, 7 ноември 2014 г.

Шаби-шик картичка с вестник и много цветя

За да спазя броенето на дните - до Рождество остават 47 дни :)
Коледните ми проекти не са довършени още и за сега нямам какво тематично да покажа. В момента правя едновременно няколко тага за коледната размяната на Ем, но за тях - друг път.
Затова пък имам една не показвана картичка, която направих за забавлятелство 36-то "Новини" на "Мър-Мяу" и се надявам да ви вдъхновя за участие. Темата е много приятна и предполага тематична интерпретация или само използване на вестникарска хартия. В моята картичка темата е развита около страницата от вестника с разпродажби. Надявам се да се виждат и летящите чанти изпод акрилните ми цапаници (не мина без тях).
Заради многото цветя по нея, изпратих картичката на Дани за "цветната" размяна, която организира по повод откриването на работното си ателие. 



В тази картичка използвах за първи път техниката paper piecing и да си призная от после се сетих как можеше и по-добре да изрежа мааалките детайлчета и как да ги подредя, ама вече е късно. Надявам се дамата, на която се падне да оцени старанието ми по цветята и да е снизходителна към първите ми опити с изрязването на картинки.

Много нови неща опитах в тази картичка - за първи път използвах структурна паста и шаблон върху фона от дизайнерска хартия (арт-журнала не го броя, защото си е за моя "консумация"); това е и първия ми опит в стил шаби-шик; освен това за първи път използвам дизайнерска хартия за фон. Имам проблем с използването на дизайнерските хартии и мисля, че бааавно го преодолявам. Трудно ми е да съчетавам хартии, нямам чак толкова много и не ми се режат нещо, някак ми се свидят... много по-лесно ми е да си направя сама хартиите за фона...


Толкова за сега от мен. Благодаря за отделеното време да разгледате, прочетете и коментирате!
Заповядайте отново!
Усмивки!
Ирена
Предизвикателства:
Polkadoodle - week 44 recycle it - сиво-синята дантела разших от една стара блуза (никак не съжалявам за времето, което ми отне)

20 коментара:

  1. Не знам от къде си ги измисляш тези проблеми с дизайнерските хартии :):):),но според мен изобщо ги нямаш.Страхотно съчетание на цветовете на хартиите и на цветята до получаването на тази прекрасно нежна картичка!Поздравления за всички успешни първи опити в нея.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, имах предвид, че ми е трудно да ги съчетая и също толкова трудно ми е да ги нарежа. А тези, ако са ти познати, ги купувахме заедно ;)
      Благодаря за милите думи, Поли! Благодаря и за това, че наминаваш насам :)
      Прегръдки!
      Ирена

      Изтриване
  2. Много хубава картичка. Трите грации ми напомнят за една моя приятелка, която постоянно дебне разпродажби, намаления и всякакви такива "news" статийки :)

    ОтговорИзтриване
  3. Beautiful Irena! I love your frilly laces and those gorgeous flowers! Wonderful work! hugs :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, след като изписах незнам си какъв коментар сутринта и установих, че имам проблем с коментарите...от около 2 месеца...сега да напиша пак...По принцип идеята на предизвикателството е да има хартия, която да е като вестник, обаче след неколкократно прочитане на условието, разбирам малкото объркване и се самосезирам, така че няма да махаме хубавата картичка и да ти кажа - хартиите са си супер цветово с останалите неща. За рязането - колкото и хартии да имаш - все ще има някои дето ти се свиди да режеш и никога няма даимаш тази, която ти тябва...личен опит :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Иренка - перфектна си. У-НИ-КАЛ-НА картичка. Влюбена съм в нея. Браво!
    Усмивки и прегръдки от мен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Вал, много си мила, както винаги де :)
      Прегръдки!
      Ирена

      Изтриване
  6. Браво, чудесна картичка. Ще я видя на живо утре надявам се :-) .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тони! Да се забавлявате и заради мен на партито, че така ми се иска да съм и аз с вас там...

      Изтриване
  7. Ренка, прелестна картичка в любимия ми стил. Мога само да се надявам да се падне на мен. И цветята, и мадамите и дантелите - всичко е съчетано с много мисъл и стил. Браво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Да си призная след като я изпратих, си я гледам по снимките и започнах много да си я харесвам (сигурно защото така не мога да ѝ видя кусурите). Като да се разделих с бебчето си... Сега ми е малко мъчно, че се разделих с нея... дано ѝ се зарадва новата собственичка.

      Изтриване
  8. Beautiful card - amazing layers. Thanks for joining us for our Recycle It Polkadoodles Challenge

    Karon DT, Polkadoodles

    ОтговорИзтриване
  9. Gorgeous card thanks for joining us at polkadoodles challenge xxxxx

    ОтговорИзтриване
  10. So prettuThanks for joining us at Polkadoodles Recycle It Challenge
    XX Susan (Senior Design Team)

    ОтговорИзтриване