събота, 8 ноември 2014 г.

46 дни до Рождество и първи таг

Готова съм най-сетне с първия от Коледните тагове за размяната на Ем.

 Да кажа, че е коледен, не е, защото няма нищо тематично, освен надписа на малкото тагче. Не е и в традиционните червено-зелени цветове, нито пък в скандинавския стил с крафт хартия...
Но затова пък си има мнооого златно и любимото ми тюркоазено.
Ако някой си е помислил, че може на гръбчето да е оставено място за коледните символи - не, няма и там нищо подобно :)
И за да бъде съвсем не по изискванията, нека да добавя, че си няма джобче за тагче с пожелание и авторски подпис, а тези намотани прежди го заместват.


А сега малко повече за идеята, която заживя собствен живот, докато стигна до този резултат. Този силуетен печат го глася с голямо нетърпение още от лятото за някой от зимните ми проекти. Когато го извадих и приготвих, си представях по-скоро един лилав винтидж таг, дантелки, хартии на нотички, джобче с наръфано тагче... Вместо това качих кънкьорите върху една лъскава ледена пързалка, която уверявам ви, се получи съвсем случайно. Опитвах да нанасям акрилна боя с дебитна карта както пастите и докато я почиствах от боята върху един бял картон, защото нищо не трябва да се похабява, а един А4 с тюркоазен фон е супер основа за страничка от арт журнал ;). И се получиха едни интересни фигури като следите по ледена пързалка. И така изрязах кръгче, намазах обилно с едно бяло лепило от Джъмбо и зачаках да видя дали ще се гланцира. Получи се! Лилавият проект беше забравен.Намазах този път с четка тюркоазена акрилна боя върху хартията с нотички и после с много мокра четка нанасях чиста вода върху изправения таг, докато се разтече по вадички и отми неравномерно боята. По гръбчето намазах златна акрилна паста. Изплетох набързо едно топче, направих пискюл и готово! А забравих за дупката и капсата. Как да не се похваля, че едно розово "крокодилче" е новата ми придобивка :) Голям кеф!
 Снимките са снимани на един и същи фон и при една и съща светлина, обаче идея си нямам защо са толкова различни...
Благодаря,че се отбихте, разгледахте и коментирахте!
Ирена

4 коментара:

  1. Your tag is beautiful Irena, you have done a wonderful job! I love the two ice-skating silhouettes you added as well as all the gold yarn. The tassel finishes the project perfectly.
    Cheers,
    Beccy

    ОтговорИзтриване
  2. Beautiful tag Irena, love your ice-skating image and what you did with the tassel.
    Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges.
    Rachelle DT
    http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  3. It's beautiful♡ it! Thank you so much for your x
    Entries on our Scrapping4Fun Challenge Blog.
    Hugs Sandra DT

    ОтговорИзтриване