четвъртък, 5 май 2016 г.

Декорация за принцеси в 5 стъпки

Тази декорация направих за 77 -мото предизвикателството на Love To Scrap! Callenge Blog, където през следващите 2 седмици темата ни ще е "Направи го момичешко". Повече за предизвикателството може да прочетете в предишна моя публикация.
А сега на темата:
Миналата седмица Катето от Картишок имаше рожден ден и аз направих подарък както за нея, така и за прекрасната ѝ дъщеря Ева. Аз от опит знам как малките дъщери ревнуват, когато другите големи принцеси празнуват и получават подаръци. Затова когато правих тази топка, специално я нарекох за нея. Надявам се да е достойна украса за принцеските ѝ покои ;)



Аз снимах как я правих, с идеята да покажа колко лесно може да се направи и колко ефектен "уау" ефект може да бъде постигнат.
Използвах прозрачна плексигласова топка с диаметър 8 см, която може да бъде намерена в повечето крафт магазинчета. 

1-ва стъпка. Принтиране(отпечатване), оцветяване и изрязване на подходяща картинка. Моята картинка е принтирана дигитална картинка, която може да бъде намерена тук. Вие разбира се може да изберете каквато си решите и не е задължително да има тези концентрични кръгове.
Започнах с оцветяването на картинката. Избрах розово, разбира се. Оцветих две картинки и при принтирането съобразих размера на външния кръг на картинката така, че да пасва с вътрешния диаметър на топката. При изрязването оставих тези "ушички", за да мога да наглася картинката точно на мястото ѝ.


На снимките виждате водоразтворими или дистрес маркери на Тим Холц, които могат да бъдат заменени с всякакъв друг вид вид оцветяващи средства. Идеална работа биха свършили моливи или дори флумастерите на децата, само трябва да предвидите по-плътен картон за оцветяването с флумастери.
.
 2-ра стъпка. След това покрих обилно и двете картинки с глоси акцент(дъждовни капки). Това може да бъде заменена с лакиране или фиксиране с някакъв медиум. Целта е да се запази изображението от предстоящото триене на пайети и мъниста в него. Тази защита може и да бъде пропусната, разбира се. 
А ако тепърва прохождате в дебрите на крафт-хобито ни и се чудите какво се крие зад тези термини, може да прочетете повече в Речника на новите думи в Картишок. 
Залепих картинките една за друга, като внимавах да съвпада горната им част.
 3-та стъпка. Подготовка на елементите за декорация и пълнеж. Използвах мънистата от една скъсана гривна за едната половина.
 А за другата подбрах мъниста в тон с картинката.
 Нещо не ми допадна само с мъниста, та добавих пайети и нарязах малки цветчета с пънч, като "докарах" цветовата гама с дистрес мастило. 
Пак ще вмъкна нещо, в случая оцветяването на хартията никак не е задължително. Вие може предварително да подберете хартиите според цвета на картинката или обратното - да си изберете цветове, в които да оцветите картинката според хартиите, мънистата и/или пайетите, с които разполагате.
 4-та стъпка. Дойде моментът на сглобяването. За целта използвах същия глоси акцент на Лорка. Вие може да използвате каквото лепило имате, стига да сте сигурни, че при изсъхване става безцветно и е предназначено за пластмаса. 
Изсипах тъмните елементи в едната половина, ето в тази.


Намазах внимателно мястото, където щеше да се допира картинката и я наместих. Зачаках да изсъхне добре, преди да разклатя затворената вече половинка, защото може да залепнат елементи за лепилото.
 
След това намазах каналчето в сглобката с глоси акцент и събрах двете половини.

5-та и последна стъка. Декорацията ми отвън - вързах панделка и дантелка, а вие можете да декорирате както Ви харесва. Ако случайно се случи кръглите картончета да не стоят много прави, бихте могли да ги скриете, като облепите мястото на сглобка с тънка панделка. Аз реших да оставя моите открити, защото ми харесва как стоят.


 



 Ето я отново от всички страни.


Благодаря, че бяхте с мен!
ваша:

3 коментара:

  1. Beautiful decorations for your friend! Such soft and girly. Thanks for the tutorial too :o)

    ОтговорИзтриване
  2. Absolutely stunning, Irena! I love these! What a gorgeous image to use for them, beautifully colored!

    ОтговорИзтриване
  3. I love what you've done with your DT project Irena. Gorgeous! Hugs, Julie

    ОтговорИзтриване