петък, 27 февруари 2015 г.

She art. Нежност и пастелни цветове

Ей ме на, в последния момент съм готова с платното за момичешката игра на Катето, за която Ви писах в предната публикация.


Дали съм готова не знам, но със сигурност повече няма да го пипам, че ще взема да го оплескам ...
Тишу хартия с розички и текст, сухи пастели и черен дантелен печат за фона, тук-там перлени темперни боички за блясък и златна релефна паста от Лидлската, ресни от кутията с отпадъчни джвъчки, бяло ширитче, преминало през пълна промяна (имай предвид няколко цвята), въглен за мадамата, ръчно правена горчичена роза, боядисани тюлени листенца, принтирани думички и воала :)
Ще се покажа още някъде, но ще дописвам после къде.
--------------------------------------
Ето ме отново, за да допиша.
Да, Кате, аз рисувах тази красавица. Но и тя като ширитчето премина през пълна промяна. Започнах я с пастелни моливи и косата ѝ беше червена. После реших да си я сканирам и да я пообработя, за да си я имам и като я принтирах, се оказа по-добрия вариант. Както можеше да се очаква като правя нещо в последния момент, все ще се повреди нещо. В момента, в който реших да я оставя черно-бяла, смених цялата си концепция и приготвих картона за печат и точно тогава тонера тутакси взе че свърши и мадамата стана една раирана. Така влязоха в употреба отново Лидълския комплект с въглени... Не че не можех да изчакам и на другия ден да принтирам отново, но то търпението не ми е от най-силните черти.
После пък, вместо да фиксирам първо с лак за коса, както съм опитвала и знам, че става прилично, аз взех, че реших да мажа с бяло гесо. Хахаха! Сега ми е смешно, но тогава ми се искаше да се напердаша за глупостта. Добре поне, че започнах да мажа с четката по посока на кичурите коса. Стана едно  сиво мазало... Айде сушене и пак, но този път с мек молив... Така от дефекта стана ефект! Да живее смесената техника и липсата на правила! Мадамата ми не е най-доброто, което може да видите из интернет, но си е моята първа мадама :) и за един любител като мен е супер готина.
Така-а-а-а, ще се похваля какво мога вече при:

Благодаря, че разгледахте и коментирахте!
Хубави почивни дни!
Ирена


3 коментара:

  1. Ренка, забравила си да споменеш най-важното - ти ли рисува тази красавица?

    ОтговорИзтриване
  2. Иренка не спираш да ме впечатляваш с талантите си. Ами ти си рисувала удивително добре, бе жена. Защо си криеш така заложбите! Много ми харесва, страшно чаровно, леко нацупено момиченце с небрежна прическа - чудна просто.
    Усмивки и прегръдки за теб. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ама престанете да показвате тези красоти преди да съм намацала моя проект, че съвсем не ми достига увереност вече:):):)!

    ОтговорИзтриване